Lepsämän koulun Lintumetsän väistötilan ja päiväkodin parkkipaikan muuttaminen yksisuuntaiseksi ja turvalliseksi


Jo 2020 keväällä esittelin Asran (Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta) virkamiehille kuvan mukaisen suunnitelman Lepsämän koulun Lintumetsän väistötilan ja päiväkodin parkkipaikan muuttamiseksi yksisuuntaiseksi ja siten paljon turvallisemmaksi.

Suunnitelmassa parkkipaikka:

- muutettaisiin yksisuuntaiseksi

- lasten nouto- ja jättöpaikat koulun ja päiväkodin puolelle parkkipaikkaa

- jalankulku turvallisesti päiväkodin ja koulun puolelle parkkipaikkaa

- koulukyydin odotuspaikat samoin jne.

Asia oli kokouslistan ulkopuoleinen juttu, mutta syksyllä 2020 kaikki virkamiehet olivat sitä mieltä, että suunnitelma on hyvä ja toteuttamiskelpoinen. Veivät asian eteenpäin toteutettavaksi.

Valitettavasti tämä on kuitenkin jäänyt nyt "jonkun pöydälle", eikä asiassa ole tapahtunut mitään edistystä. Ei vuoteen.

Tämä on tyyppiesimerkki siitä, että jos ketjussa on yksikin "heikko lenkki", niin mitään ei tapahdu. Se on pahinta virkamiesbyrokratiaa ja negatiivista vallankäyttöä, mitä virkamies voi virkaa toimittaessaan tehdä – ja vain oman valtansa todistaakseen – kun sekä lautakunnan jäsenet, muut virkamiehet, koulun henkilökunta sekä lasten vanhemmat ovat sitä mieltä, että tämä suunnitelma pitäisi toteuttaa mahdollisimman nopeasti!

Tässä asiassa pitäisi ehdottomasti laittaa lasten turvallisuus kaiken muun edelle! 

Erityisesti pimeään ja kosteaan aikaan, kun auton sivulasitkin ovat täynnä pieniä pisaroita, jotka valojen heijastuksista muuttuvat miljooniksi valoiksi ja heijastimiksi... niin tuolla parkkipaikan sumpussa on ihan mahdotonta nähdä mikä on mitäkin ja missä, kun pienet lapset kulkevat sikin sokin kääntyvien ja peruuttavien autojen välistä.

Nostin asian JÄLLEEN esille Asran kokouksessa 20.5.2021, että miksi asia ei ole edennyt, mihin se on jäänyt jumiin ja mistä syystä. Asia luvattiin selvittää seuraavaan Asran kokoukseen.
Tässä vielä kuvan värien selitykset:

- Koulun piha yksisuuntaiseksi siten, että sisäänajo tapahtuu Kaikurinteeltä, josta tehdään uusi tiepisto koulun pihalle.

- Kulkuväylän vasemmalle puolelle jää vinoparkkialue (siniset vinoviivat).

- Kulkuväylän oikealle puolelle jää lasten jättö- sekä noutoalue (valkoinen viiva).

- Pari odotuspaikkaa koulukyydeille (keltaiset sinisillä reunoilla).

- Henkilökunnan pysäköinti vihreällä merkityt alueet. Kuinka paljon niitä tarvitsee, täytyy luonnollisesti kysyä päiväkodilta ja koululta.

- Jalankulkuväylä on merkitty violetilla bussien ja odotuspaikan viereen, päiväkodin ja koulun puolelle, ettei lapsien tarvitse seikkailla autojen välissä.

 

 

Kalle Mustonen 219

 

 

Kommentit